Myrte van Dijk

schaal

Keramiek ronde schaal wit met tekst en cijfers en letters in zandkleur, koperen draden als snaren, gaatjes en vormen aan de rand
schaal Aleid | 2015 | keramiek

In opdracht van Broodje Cultuur Emmen maakte ik ter afscheid van terugtredende bestuursleden een schaal. De eerste voor Aleid Rensen, daarna Wil Veltman en Charlotte Ypma-van der Pol.

Detail ronde schaal keramiek wit en zandkleur, vioolsleutel koperen draden als snaren

In de schaal is het logo van Broodje Cultuur verwerkt en zijn verschillende kanten van cultuur gesymboliseerd. De letters en cijfers staan voor literatuur en ook voor communicatie en taal, het cultuur abc en cultuur van A tot Z. De beginletters van het scheidende bestuurslid zijn erin verwerkt. Cijfer 10 is te zien omdat het het jubileum jaar is. 5 getal van de vrijheid en staat ook symbool voor de mens, 6 staat voor yin yang/evenwicht/goed en kwaad etc. De gaatjes en hoe ze zijn gesitueerd zijn te interpreteren als alle bezoekers die samenkomen, maar ook als zaadjes kennis/plezier/geluk die Broodje Cultuur zaait bij de bezoekers. De vioolsleutel staat voor muziek en de muziek zelf voor veelzijdigheid, het koper als snaren (zeg instrumenten) en tegelijk als notenbalk, de muziek en creativiteit. De abstractere vormen, staan voor onder andere de beeldende kunst, architectuur en vormgeving, maar ook voor abstractere onderwerpen als filosofie en ethiek.

Detail zijkant ronde schaal keramiek wit, met hoekige vormen in zandkleur en zilver

Detail ronde schaal keramiek, wit met tekst en cijfers en letters in zandkleur en zilver

Het materiaal klei zegt ook iets over onze achtergrond, waar we vandaan komen en gebakken kan het de eeuwen doorstaan. Het is veel, maar Broodje Cultuur heeft ook zoveel kanten, de kleur wit herbergt alle kleuren in zich en symboliseert op die manier ook die diversiteit.

Keramiek ronde schaal wit met bruin en zilver met tekst en cijfers en letters, koperen draden als snaren, gaatjes en vormen aan de rand
schaal Wil | 2015 | keramiek