Myrte van Dijk

Myrte van Dijk

Al van jongs af aan ben ik veel aan het tekenen, schilderen en knutselen waarbij de keuze voor de Vrije School een extra stimulans voor het ontwikkelen van mijn creatieve vaardigheden betekende. Mijn reizen naar onder meer India, Nepal, Israël en Australië bieden een onuitputtelijke bron van inspiratie.

... lees verder

beelden

In mijn beeldend werk zijn twee richtingen te herkennen, gestileerd, strak en figuratief met grovere structuren. Dit is vooral ontstaan doordat ik veel verschillende materialen gebruik.

... lees verder

portretten

Glimlachend portret van een man in brons

Het portret is een vaak terugkerend thema in mijn werk.
Klei en boetseerwas zijn ideale materialen voor het maken van portretten. Voor het onderzoek naar vorm en verhouding leent dit materiaal zich uitstekend.

... lees verder

exposities

6 mensen kijken verschillende kanten op bij het bekijken van een expositie

Met enige regelmaat exposeer ik mijn werk op diverse locaties. Op dit moment bouw ik aan een nieuwe collectie en neem ik deel aan enkele groepsexposities.
Beelden maak ik door met mijn handen te voelen en met mijn ogen te kijken, als het enigszins kan wil ik graag dat mijn publiek mijn beelden op dezelfde manier kan ervaren. Al staan veel beheerders van locaties dat niet toe, ik vind het van toegevoegde waarde als beelden aangeraakt kunnen worden en juich dat dan ook toe wat mijn werk betreft.

... lees verder

publicaties

Verschillende publicaties in kranten, bladen, internet en andere media waarin Myrte van Dijk, KuMy en/of haar werk naar voren komt.

... lees verder