Myrte van Dijk

lezingen

Lezing door Myrte van Dijk voor een grote groep mensen in Grote Kerk Emmen
lezing | Grote Kerk Emmen | 2016

Graag geef ik lezingen aan kleine en grote groepen op locatie of in mijn atelier, indien mogelijk altijd ondersteund met een powerpointpresentatie. Dan vertel ik over mijn eigen werk of over werk van anderen en over verschillende technieken of een combinatie van onderwerpen. Door mijn werk in een bronsgieterij weet ik veel van het bronsgietvak en het is erg leerzaam en leuk om samen met volwassenen en kinderen naar kunst te kijken en erover te praten.

Mijn werk

Tijdens deze lezing vertel ik over mijn eigen werk, achtergrond, inspiratie en technieken die ik gebruik.

Vogel-Vrij

Aan de hand van foto’s en film vertel ik over het ontstaan en uitvoering van mijn project Vogel-Vrij. Een educatief community-art project waaraan verschillende thema’s gekoppeld zijn. Het is ook mogelijk om de lezing te combineren met een workshop boetseren.
In bibliotheek Emmen geef ik deze lezing en workshop combinatie.

Verbronzen of bronsgieten?

Het verhaal over wat er allemaal komt kijken bij het bronsgieten, met voorbeelden van mallen en beeldjes en verduidelijkt met een powerpointpresentatie.

Kijken naar kunst

Samen zie je meer en met achtergrond informatie kijk je heel anders naar kunst. Soms vraagt kijken naar kunst wat uitdaging en doorzettingsvermogen en prikkelt het de fantasie als je de kans krijgt. De lezing is op locatie, in een museum of we bekijken beelden buiten.

Groep volwassenen aangeschoven tussen tafeltjes en de bar kijkend naar een scherm en Myrte in de hoek van een bruin cafe
lezing | Broodje Cultuur Emmen | 2016

De lezingen geef ik op locatie door het hele land of in mijn eigen atelier in Emmen, kosten op aanvraag zijn exclusief reiskosten. De lezingen ondersteun ik met een powerpoint presentatie en tastbare voorbeelden van materialen, mallen en modellen.
Meer informatie neem contact op per mail of telefoon 06-28 27 16 75